THY'den sefer beklentisi
Musa ALİOĞLU

Musa ALİOĞLU

THY'den sefer beklentisi

04 Nisan 2021 - 19:18

Abuja, Agudilla, Bamako, Banjul, Duala, Kigali, Konakri, Maputo, Vagadugu gibi kelimeler bazılarınıza tanıdık gelebilir. Birçoğunuz belki de bu sözcükleri ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Bunlar dünyanın değişik yerlerindeki şehirlerin adlarından bir kısmı.



Bundan bir yıl öncesine kadar tam 325 şehrin adını yazıp karşısına da sadece Türk Hava Yolları yazıyorduk. Yani dünyanın en çok ülkesine, (ki tam 125 ülke) ve 325 ayrı şehre uçan tek havayolu unvanını elinde bulunduran THY’den söz ediyorum.

Şayet Kovid-19 olmasaydı THY dünyada teker koyulmadık yer bırakmayacaktı.


 
Bugün bile dünyada en çok uçuş yapan havayollarından biri olma özelliğini taşıyan THY aynı başarıyı iç hatlarda da gösteriyor, tüm havalimanlarına uçuşlar yapıyordu. Doğaldır ki, Kovid-19 salgını nedeniyle her yere uçuş yapılamıyor.
 
Bu durumdan şikayet edenler arasında Karadeniz kökenli olup Kocaeli, Sakarya ve Düzce’de yaşayanlar da bulunuyor.


 
Memleketlerine gitmek için İzmit Cengiz Topel Havalimanı’nı kullandıklarını şimdi sefer yapılmadığı için karayoluyla tam 14 saat yol gittiklerini belirtiyorlar.
 
Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Fuat Ayar’ın ev sahipliğinde Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Köksal Kara, Sakarya Trabzonlular Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Çelebi, Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır, KARBAFED Başkanı Mikail Kalyoncu, Kocaeli Artvinliler Derneği Başkanı Musa Özcan ve onlara destek veren Bayburtlular Derneği Başkanı Ali Baştürk ve Düzce Trabzonlular Derneği Başkanı Mustafa Bilgin bir araya geldi.
 
Başkanlar:
“Hemşehrilerimiz 70 km. uzaklıktaki Sabiha Gökçen’den gidip geliyor. Bu havalimanı Sakarya’ya 110, Düzce’ye 200 kilometre mesafede. Bu yollarda sıkıntı çekiyor, havalimanında 2-3 saat bekliyoruz. İzmit nüfusunun yüzde 60’ı Gümüşhane, Ordu, Artvin, Rize, Trabzon gibi illerden gelmiştir. Çay ve fındık sezonunda seferler başlamalı” dediler.
 
Çok haklı olabilirler. Ama şartlar malum;
Bu konuda her şeyi THY’den bekleme lüksünden vaz geçmeliyiz. Türk Hava Yolları, konulan yasakları çiğnemeden, halk sağlığını da tehlikeye atmadan elinden geleni yapıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlker Aycı da bir Karadenizli. Bölge halkının isteklerine elbette kayıtsız kalmayacak çok duyarlı bir yönetici. THY ve çalışanları da salgın koşullarından etkileniyor. Onlar da insan. Karadenizli hemşehrilerim biraz anlayış ve sabır gösterirseler beklentilerine cevap verilecektir.

Tabii, bütün ağırlığı THY’ye yüklemeden Pegasus ve Sun Ekspres de elini taşın altına koymalıdır.


 
Ticaret Odaları, belediyeler, dernekler, milletvekilleri ve hatta bakanlar yeni seferler koyma ve sefer artırmada hep THY’nin kapısını değil, diğerlerinin de kapısını çalıp, onları da bazı seferleri koymaya zorlayabilirler. İşin doğrusu budur. Hemşehrilerime de duyurulur.
 

TÖSHİD’de, Nane tekrar başkan
 
Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Genel Kurul yaptı ve Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, yeniden başkan seçildi.


 
Yönetim Kurulu Başkanı’nın iki yılda bir değişmesi kuralının bozulduğu seçimde yönetim kuruluna şu üyeler seçildi:
 

  • Mehmet T.Nane-Başkan (Pegasus Havayolları Genel Müdürü)
 
  • Mehmet Erdoğan-Başkan Yardımcısı (TAV Holding Yön. Kur. Üyesi)
 
  • Ersel Göral -Genel Sekreter (Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Müdürü)
 
  • Hacı Say -Muhasip Üye (Free Bird Havayolları Koordinatörü)
 
  • A. Sedat Özkazanç (Üye), MNG Kargo Havayolları Genel Müdürü
 
  • Mustafa Cem Artekin (Üye) Sun Express Havayolları Hukuk Müşaviri.
 
  • Şükrü Can - Üye (ULS Kargo Havayolları Genel Müdürü).
 
Yapılan bu genel kurulla, Onur Havayolları tarihinde ilk olarak TÖSHİD yönetim kurulunda yer almadı.


Sevgilerimle,
Musa ALİOĞLU
Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Reklamı Geç